czwartek, 30 stycznia 2014

Dieta wegańska

- Taka zupełnie najzdrowsza dieta, która zabezpieczy nas przed nowotworami, chorobą wieńcową, nadciśnieniem, udarem mózgu, to jest dieta oparta na nieprzetworzonych produktach roślinnych - powiedziała dr Joanna Barczyńska, kardiolog, internista, stosująca w leczeniu chorób serca i nadciśnienie dietę terapeutyczną.



Magdalena Cicha-Kłak, od 16 lat choruje na stwardnienie rozsiane (SM), od 4 miesięcy stosuje dietę wegańską. Efekty jakie osiągnęła, przeszły Jej oczekiwania: schudła (7 kg w ciągu 4 miesięcy), znikły problemy z anemią, poziom cholesterolu wyniósł poniżej150.

Na czym polega dieta wegańska? Czy jest ona odpowiednia dla kobiet w ciąży i dzieci? Jak się przygotować do zmiany sposobu żywienia? Jak ustrzec się niedoboru żelaza, witaminy B12 czy D3?

Audycja "Kierunek Rodzina" w każdą środę o godz. 19.00 na www.radiownet.pl

Prowadziła
Sylwia Jabs

Realizował
Krzyszof Dąbrowski

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Komentarze nie na temat, obraźliwe i naruszające zasady kultury wypowiedzi będą usuwane.