Magdalena Cicha-Kłak, od 16 lat choruje na stwardnienie rozsiane (SM), od 4 miesięcy stosuje dietę wegańską. Efekty jakie osiągnęła, przeszły Jej oczekiwania: schudła (7 kg w ciągu 4 miesięcy), znikły problemy z anemią, poziom cholesterolu wyniósł poniżej150.
Na czym polega dieta wegańska? Czy jest ona odpowiednia dla kobiet w ciąży i dzieci? Jak się przygotować do zmiany sposobu żywienia? Jak ustrzec się niedoboru żelaza, witaminy B12 czy D3?
Audycja "Kierunek Rodzina" w każdą środę o godz. 19.00 na www.radiownet.pl
Prowadziła
Sylwia Jabs
Realizował
Krzyszof Dąbrowski
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Komentarze nie na temat, obraźliwe i naruszające zasady kultury wypowiedzi będą usuwane.